8 gratis eksempler på ansøgninger

Hvordan ser et eksempel på en god ansøgning ud? Brug vores eksempler på ansøgninger som inspiration til din egen jobansøgning.
23-02-2023 5 min læsetid Karin Lykke Nielsen @KarinLykke
8 gratis eksempler på ansøgninger

For rigtig mange jobsøgende kan det være svært at komme i gang med at skrive en jobansøgning. Meget svært endda. Det kræver research. Det kræver selvindsigt. Det kræver forberedelse. Og så kræver det desuden også inspiration. En ansøgning skal nemlig være interessant at læse, samtidig med, at den skal fremhæve dine personlige og faglige kompetencer. Du skal kunne demonstrere, at du er den rette kandidat til stillingen. At du har de rette kompetencer. Og at du kan bruge dine kompetencer til at udføre arbejdet. 

En ansøgning skal altså give svar på mange spørgsmål. Hvis du, som de fleste andre jobsøgende, derfor godt kan have brug for lidt inspiration for at komme godt i gang med din jobansøgning, er der godt nyt. 

I denne artikel får du vores gratis eksempler på ansøgninger. Brug dem til at blive inspireret af og som en genvej til at kickstarte din egen ansøgning. De 8 konkrete ansøgninger tager udgangspunkt i forskellige brancher. Fælles for dem alle er, at de fremhæver ansøgerens motivation for at søge stillingen samt det faglige match, der er mellem ansøger og arbejdsplads. 

Kombiner eksemplerne på ansøgninger med vores ansøgningsskabeloner og du har opskriften på en vellykket jobsøgningsproces. Glem ikke at lave et fyldestgørende CV, der viser, at du har de helt rette erfaringer og kompetencer til stillingen. 

8 råd til at lave en god ansøgning

Inden vi springer ned til de 8 ansøgningseksempler, vil jeg gerne lige give nogle gode råd med på vejen, til når du skal i gang med at skrive din egen ansøgning. 

1. Hold ansøgningen til 1 side

Uanset hvor meget du gerne vil skrive i din ansøgning, må den aldrig overskride en enkelt side. Fortæl derfor kun om det vigtigste og gem resten til jobsamtalen.

2. Lav en fængende og beskrivende overskrift - skil dig ud

De fleste jobansøgere skriver en overskrift til deres jobansøgninger, men mange af dem skriver noget i stil med “Ansøgning til stillingen som XXX”. Skil dig ud fra mængden af ansøgere ved at lave en mere fængende og beskrivende overskrift som for eksempel “Laborant med passion for bæredygtige løsninger”.

3. Brug evt. underoverskrifter for at opdele teksten

Overvej også gerne at bruge underoverskrifter, så din tekst brydes en smule op og bliver mere overskuelig. 

4. Lav korte overskuelige afsnit

Undgå lange tekstblokke, der kan være svære at læse igennem hurtigt, ved at sørge for at holde dine afsnit korte og overskuelige. 

5. Sørg for at holde et overskueligt layout 

Et overskueligt layout er alfa og omega for, at din modtager hurtigt kan afkode budskabet. En god ansøgningsskabelon kan hjælpe dig til at opnå dette.

6. Brug punktopstilling 

Punktopstilling er en rigtig god måde at bryde din tekst op og give læseren en lille pause i tekstmængderne. Brug punktopstilling til for eksempel at vise dine resultater frem. 

7. Husk at gøre din jobansøgning personlig

Lad din personlighed skinne igennem på din jobansøgning og målret altid ansøgningen til stillingen, du søger. Sæt dig i modtagerens sted.

8. Undgå at gentage dit CV - uddyb det i stedet

Din ansøgning skal ikke bare være en gentagelse af dataene fra dit CV. I stedet skal du demonstrere, hvordan du planlægger at løse opgaven.

Og nu til de lovede eksempler på ansøgninger. 

1. Eksempel på ansøgning: produktionsmedarbejder

Eksempel på ansøgning som produktionsmedarbejder

2. Eksempel på ansøgning: SOSU assistent

Eksempel på ansøgning som SOSU assistent

3. Eksempel på ansøgning: elev

Eksempel på ansøgning som elev

4. Eksempel på ansøgning: fritidsjob

Eksempel på ansøgning til fritidsjob

5. Eksempel på ansøgning: laborant

Eksempel på ansøgning som laborant

6. Eksempel på ansøgning: leder

Eksempel på ansøgning som leder

7. Eksempel på ansøgning: rengøringsassistent

Eksempel på ansøgning som rengøringsassistent

8. Eksempel på ansøgning: fysioterapeut

Eksempel på ansøgning som fysioterapeut

Bedøm denne artikel:
35 Bedømmelser

Andre populære artikler


Brug for et professionelt CV?